Som företagskund har du möjlighet till olika betalningsalternativ.

Faktura
Som företagskund med ett företagskonto hos oss har du möjlighet att göra inköp mot faktura med 30 dagar förfallo utan avgift.
Ansökan om fakturakonto hittar du genom att klicka på "Jag vill registrera mig som kund" i övre högra hörnet. Sedvanlig kreidupplysning utförs på samtliga ansökningar och fakturaköp.


Kontant- och kortbetalning
Som företagskund har du möjlighet att betala dina inköp i varuhusen med betal-/kreditkort (Visa, Mastercard, American Express) eller självklart också kontant om du vill.


Leasing

Med leasing kan ditt företag investera utan att binda eget kapital. Värdeminskningen anpassas efter objektet. Med månadsvis betalning är det lätt att budgetera och bokföra.

Fördelar
• Finansiering sker till 100 %, behöver inte vänta på att kapital frigörs
• Lätt att budgetera och bokföra
• Belastar inte balansomslutningen (eget kapital binds inte)
• Låg månadskostnad

Flera objekt i ett avtal
Leasingtagaren kan ha flera olika objekt eller paket som innehåller flera artiklar i ett och samma avtal. Det blir då samma löptid och restvärde på allt.

Ett objekt per avtal
Leasingtagaren kan ha ett avtal per leasingobjekt. I dessa fall kan leasingtagaren ha olika löptid och restvärde för objekten i respektive avtal. För att göra det så enkelt som möjligt samfakturerar Handelsbanken Finans.

Leasingavgift
Leasingavgiften är normalt lika stor under hela avtalstiden och betalas månadsvis i förskott. Utöver leasningsavgiften tillkommer även en månatlig administrativ avgift samt uppläggningsavgift. Det finns möjlighet att betala via autogiro.

Momsredovisning
Momsen är specificerad på varje faktura och är normalt avdragsgill. Undantag finns, varför vi rekommenderar att leasingstagaren stämmer av vad som gäller specifikt för sin verksamhet.

Vid avtalets slut
När leasingperioden upphör ska företaget som leasar objektet anvisa en köpare till objektet. Detta måste meddelas Handelsbanken Finans senast 30 dagar före leasingperiodens slut. 90 dagar innan avtalet löper ut får leasingtagaren ett brev som uppmärksammar att avtalstiden snart löper ut.

Kundvagn

Varor: 0 stSumma: 0 kr
Visa priser inkl moms